Tervetuloa Ruskeasuon siirtolapuutarhaan!

Pääporttimme on auki toukokuusta syyskuun loppuun päivittäin klo 7–21. 

Kesäkaudella olet tervetuloa kävelylle, istahtamaan puistonpenkille tai nurmikolle kerhorakennuksemme vieressä. Puutarhapalstat mökkeineen ovat yksityisaluetta. Niille saa mennä vain palstanhaltijan luvalla.

Nauvontien portin lähellä on kartta alueesta. Kun otat siitä kuvan älypuhelimella suunnistaminen alueella voi olla helpompaa. Pääkäytävän varrella on infotauluja, joista voit lukea alueesta ja siirtolapuutarhayhdistyksestämme.

Jos kahvilamme on auki, voit nauttia kupillisen, ennen kuin jatkat matkaa. Voit myös ottaa mukaan omat eväät.

Muista aina siivota jälkesi. Jos mukanasi on koira, siivoathan senkin jäljet.
Koira täytyy aina pitää kytkettynä alueella.

Brunakärr Koloniträdgårdsförening järjestää joka kesä avoimia tapahtumia alueella. Suosituimpia niistä ovat Avoimet puutarhat ja Kesäjuhla.

Historiaa

Ruskeasuon siirtolapuutarha on Helsingin vanhin. Se on myös Suomen vanhin siirtolapuutarha, joka edelleen toimii alkuperäisellä paikallaan.

Siirtolapuutarhan perusti vuonna 1918 kolme ruotsinkielistä yhdistystä, joista kullakin oli omat alueensa siirtolapuutarhassa. Nykyisin siirtolapuutarha-aluetta hallinnoi yksi yhdistys; Brunakärr Koloniträdgårdsförening r.f.

Helsingin kaupungin yleiskaavassa 2002 Ruskeasuon siirrtolapuutarha on merkitty kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja maisemakulttuurin kannalta merkittäväksi viheralueeksi.

Maatiainen – Det lantliga kulturarvet ry nimitti Ruskeasuon siirtolapuutarhan Vuoden kulttuuriympäristöksi 2018. Lue lisää ja perustelut tiedotteesta (pdf).

Sisältöä täydennetään myöhemmin.